Bitcoin

Digitale penger

Bitcoin og annet digital valuta er digitale penger. Du kan enkelt kjøpe bitcoin på nettsider som Bitway. Digitale penger og kryptovaluta er egentlig ikke noe spesielt eller noe sært. Hvem som helst kan jo egentlig lage en valuta fordi en valuta kan være så mangt. Det eneste valuta egentlig er, er noe som helst som vi er enige om. Hvis du tar frem et ark og river det i biter og på hver bit så skriver du 100. Hva dette 100 er vet ingen, men du og jeg kan bli enige om at en hvit lapp med hundre på har en verdi som kan gi meg en ku. Hvis du tar med deg denne hvite lappen jeg ga deg for en ku og prøver å få noe annet for den vil nok hver eneste person du møter le av deg. Dette fordi det er ingen andre som er enige med deg om at denne har noen verdi.

Tillit

På denne måten kan vi alle lage vår valuta, men problemet er bare at Finanstilsynet kan si en stopp og det andre er at du trenger mange personer som gir deg tillit, mange nok til at du kan lage en valuta som blir stående. På denne måten har flere og flere kryptovaluta hatt suksess fordi de har blitt store nok til at de har skapt et egent marked for sin valuta. Hvis vi går på internett kan vi finne børser og vi kan finne sider hvor folk kjøper og selger valuta til hverandre. Selv om du ikke mener at disse valutaene har noe som helst verdi er det så mange der ute som mener det motsatte at det ikke spiller noen rolle om du ikke har noe behov for å delta i dette. Samfunnet som er der ute klarer seg fint uten deg. Når et samfunn blir stort nok så er det viktig å lage sin egen mening. Skal man kaste seg inn i det selv eller er det rett og slett bare tull?

Tusenvis av valutaer

I dag finnes det tusenvis av kryptovaluta der ute. Det er rart at det trengs så mange valutaer. Som sagt tidligere er det viktig at man får tillit rundt sin valuta og har man så mange som det er nå er det opplagt at det ikke vil bli gitt nok tillit til disse valutaene på en slik måte at det blir så mye tess. Her er det viktig at man finnes ut hvem som ikke går noen vei og dem som går noen vei. Det fine med vanlig valuta er at man kan teste papirvalutaen norske kroner og finne ut ganske fort om noen er falske. Med digitale valuta som man finner på internett vet man ikke om de er «falske» eller bedre sagt om de kun er en svindel. Det svindles mye og med riktig markedsføring av en digital valuta kan man tjene veldig mye penger uten å gjøre så veldig mye.